Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Patrik Bartholomeos, Aziz Nikolas Kilisesi’nde dua etti

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2022 - 15:46, Güncelleme: 09.10.2022 - 12:55 4885+ kez okundu.
 

Patrik Bartholomeos, Aziz Nikolas Kilisesi’nde dua etti

Patrik Bartholomeos, Aziz Nikolas Kilisesi’nde dua etti
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan Aziz Nikolas Kilisesi’ni ziyaret ederek, dua etti.Fener Rum Patriği Bartholomeos, Söke’ye bağlı Güllübahçe Mahallesi Gelebeç mevkiinde bulunan Aziz Nikolas Kilisesi’ni ziyaret etti. Sürpriz ziyarette Bartholomeos’e Güllübahçe Mahallesi Muhtarı Yusuf Çam eşlik etti. Bartholomeos, Aziz Nikolas Kilisesi’nde dua etmeyi ihmal etmedi.Ziyareti değerlendiren Güllübahçe Mahallesi Muhtarı Yusuf Çam, çok mutlu olduklarını ifade ederek, bu güne kadar önemini anlatmaya çalıştıkları kilisenin gerçek muhataplarınca ziyaret edilmesinden ayrıca heyecan duyduklarını söyledi. Yusuf Çam, Ortodoks liderinden kilisenin restore edilmesi için söz aldıklarını da ifade etti.1821 yılında alandaki başka bir kilisenin üzerine Hristiyan aleminin önemli azizlerinden Aziz Nikolaos (Noel Baba) adına Gelebeç’te oturan Rumlar tarafından yaptırılan kilise, Anadolu’da Noel Baba adına inşa edilmiş ikinci kilise olması bakımından büyük önem taşıyor. 1998 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilen kilisenin bahçesinde kemiklik (osteofilak) adı verilen bir yapı da bulunuyor.
Patrik Bartholomeos, Aziz Nikolas Kilisesi’nde dua etti
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan Aziz Nikolas Kilisesi’ni ziyaret ederek, dua etti.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Söke’ye bağlı Güllübahçe Mahallesi Gelebeç mevkiinde bulunan Aziz Nikolas Kilisesi’ni ziyaret etti. Sürpriz ziyarette Bartholomeos’e Güllübahçe Mahallesi Muhtarı Yusuf Çam eşlik etti. Bartholomeos, Aziz Nikolas Kilisesi’nde dua etmeyi ihmal etmedi.
Ziyareti değerlendiren Güllübahçe Mahallesi Muhtarı Yusuf Çam, çok mutlu olduklarını ifade ederek, bu güne kadar önemini anlatmaya çalıştıkları kilisenin gerçek muhataplarınca ziyaret edilmesinden ayrıca heyecan duyduklarını söyledi. Yusuf Çam, Ortodoks liderinden kilisenin restore edilmesi için söz aldıklarını da ifade etti.
1821 yılında alandaki başka bir kilisenin üzerine Hristiyan aleminin önemli azizlerinden Aziz Nikolaos (Noel Baba) adına Gelebeç’te oturan Rumlar tarafından yaptırılan kilise, Anadolu’da Noel Baba adına inşa edilmiş ikinci kilise olması bakımından büyük önem taşıyor. 1998 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilen kilisenin bahçesinde kemiklik (osteofilak) adı verilen bir yapı da bulunuyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve efekenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.